Skip to main content

Ölands skördefest

Varje höst i slutet av september bjuder Ölands Skördefest på drygt 900 aktiviteter över hela ön. ”Sveriges skafferi” slår upp dörrarna på vid gavel och visar upp odlingsårets resultat. Ölands Skördefest har något för alla. Hela Ölands näringsliv, allt från konstnärer, lantbrukare och gårdsbutiker, restauranger, krogar och caféer, satsar på att ordna en riktigt bra fest.

Under några dagar är hela Öland en enda stor skördefest med växter, lantbruksprodukter och hantverk. Vi väljer bl a att besöka Eriksöre bygata, Ölands örtagård, Ölands plantskola och Capellagårdens Konsthantverksskola. Vid Färjestaden finns självplockning av pumpor och möjlighet att besöka Paradisverkstaden. Vår reseledare kommer att arrangera programmet till det bästa beroende på förhållandena just då.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Bokningen på hemsidan för denna resa är stängd. Eventuellt kan vi ordna någon ytterligare plats. Kontakta oss på kontoret så snart som möjligt om du önskar åka med.

 • Dag 1: Hemorten - Öland - Kalmar

  Vi reser genom södra Sverige och gör stopp för förmiddagsfika på lämpligt ställe efter vägen. Vi når Kalmar vid lunchtid där vi på egen hand får möjlighet att äta lunch på någon av stadens restauranger innan vi åker över Sveriges längsta bro till Öland. På Öland samlas över 900 av landets bästa hantverkare för att visa och sälja sina verk under skördefesten. Efter detta beger vi oss tillbaka över sundet för incheckning på eleganta ProfilHotels Calmar Stadshotell som blir vår fasta punkt under dessa dagar.


  Hemorten - Öland - Kalmar
 • Dag 2: Kalmar - Öland - Kalmar

  Efter frukost tar vår reseledare oss till höjdpunkterna bland de över 900 aktiviteter som erbjuds. Ett 100-tal utställare erbjuder lokala produkter av hög kvalitet. Ölands skördefest har något för alla. Hantverkare, restauranger, lantbrukare och konstnärer samarbetar för en riktigt bra fest! Lunch äter vi på egen hand under dagen. På kvällen åker vi tillbaka till vårt hotell i Kalmar.

  Kalmar - Öland - Kalmar
 • Dag 3: Kalmar - Kosta Boda - Hemorten

  Vi ger möjlighet till en lugn morgon eller för den som vill utforska Kalmar på förmiddagen på egen hand. Utcheckning från hotellet sker vid kl 10 och då börjar vi resan hemåt. Vi stannar för lunch och möjlighet till shopping i Kosta Boda, fika efter vägen och beräknas anlända till Örebro vid 18-tiden.

 • Middag på hotellet: Middag på hotellet

  Som tillval finns möjlighet att sätta sig vid Calmar Stadshotells vita dukar och njuta av trerätters middag på kvällarna vid 19 tiden. Bokas vid reseanmälan.

 • Resefakta

  Ingår i resans pris:
  Resa i modern turistbuss
  2 nätter del i dubbelrum på Calmar Stadshotell
  2 frukostbuffé
  Reseledare

  Tillkommer:
  Enkelrumstillägg
  Övriga måltider och fika
  Måltidsdryck
  Ev enkelrumstillägg, övriga måltider samt dryck, ev avbeställningsskydd och reseförsäkring, ev övrig entrékostnad m.m.

 • Parkeringsmöjlighet i Nybble utanför Örebro

  Kostnadsfri parkering finns vid Palm & Gyll för resenärer under resdagarna. Se länk: https://palmochgyll.se/pnybble

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 3

Profilhotels Calmar Stadshotell
Detta hotell ligger i en storslagen jugendbyggnad vid Stortorget i Kalmar. Calmar Stadshotell har en rik historia som går hela 200 år tillbaka i tiden. En av hotellets första gäster var Carl von Linné...