Skip to main content

Holland

Att åka på blomsterresa till Holland är en riktig höjdpunkt på våren. Holländarna är proffs på lökväxter och vi njuter i fulla drag. Det här är resan för dig som inte kan få nog av blommor!

Vi kommer att besöka den världsberömda blomsterparken Keuekenhof och blomsterauktionen i Aalsmeer, men Holland har mycket mer att bjuda på utöver alla blommor. En guidad båttur på kanalerna i Amsterdam ger dig en överblick över stadens viktigaste sevärdheter. Vi besöker en ost- och träskotillverkning och ser tulpanfält och väderkvarnar från bussfönstret. Vi upplever Panorama Mesdag i Haag, ett riktigt imponerande konstverk, och inte minst gör vi ett besök och kanaltur i den lilla pittoreska staden Giethoorn, även kallat Nederländernas "Lilla Venedig". 

Vi fascineras också av holländarnas förmåga att tämja vattnet från havet då vi åker över den spektakulära drygt tre mil långa Nordsjövallen som är en viktig del av Hollands skydd mot havet. 

En blomsterresa till Holland är precis så fantastisk som det låter. Reseledaren gör vyerna ännu mera levande med berättelser om landets historia och nutida samhälle. 

 

 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Kontakta kontoret för bokning.
  Kan ev bokas vid förfrågan.

 • Dag 1: Hemorten - Tyskland

  Avresa på morgonen från Örebro och vi passerar genom ett antal upptagningsorter på vår väg genom södra Sverige, se avgångs- och ankomsttider. Vi gör pauser längs vägen för fika och lunch. Färdvägen går via färjan Helsingborg-Helsingör och efter att vi korsat Danmark väntar färjan Rödby-Puttgarden som tar 45 min. Vi ankommer till vårt hotell Tryp by Wyndham Lübeck Aquamarin i Lübeck vid ca kl 20:30. Dagen avslutas med gemensam middag.

 • Dag 2: Tyskland - Holland

  Efter frukost reser vi västerut förbi Hamburg och Bremen och vi passerar den holländska gränsen vid Nieuweschans, Groningen och Leeuwarden innan vi åker över den spektakulära drygt tre mil långa Nordsjövallen "Afsluitdijk" som är en viktig del av Hollands skydd mot havet - ett riktigt exempel på holländsk marinteknik. Planer på att just här bygga en vall fanns redan på 1600-talet, men först 1932 hade man gjort slag i saken. Om tiden medger besöker vi därefter en bondgård där det finns tillfälle att inhandla ost, träskor "klompen" och andra souvenirer. Under kvällen anländer vi till Amrath Hotel Media Park i Hilversum, nära Amsterdam, för gemensam middag. Här kommer vi att bo tre nätter.

  Tyskland - Holland
 • Dag 3 - 4: Holland

  Under de här dagarna händer mycket.

  Amsterdam - en av Europas mysigaste huvudstäder
  Amsterdam består till stor del av vatten och de karaktäristiska kanalerna är tillsammans över 100 kilometer. När du vandrar omkring i staden kan du korsa vattnet på de ungefär 1 500 olika broarna och det är därför inte konstigt att Amsterdam ofta kallas för "Nordens Venedig". Vi gör en guidad båttur på stadens kanaler. Här ges också tillfälle att ströva omkring på egen hand för shopping och kultur.

  Panorama Mesdag, Den Haag
  I Haag besöker vi fantastiska Panorama Mesdag, en panoramamålning av Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) i form av en cyklorama. Målningen är 14 meter hög och har en längd av 120 meter och åskådarna ser målningen från en plattform mitt i rummet. Här kan man tala om imponerande konst!

  Keukenhof blomsterpark - den optimala platsen för tulpan-skådning
  Den världsberömda blomsterparken Keukenhof intill staden Lisse är ett absolut ”måste”! Keukenhof är en park full av blommande lökväxter; framförallt tulpaner, men också krokus, påskliljor och hyacinter för att ta några exempel. Blomsterparken täcker en yta av 32 hektar och är en av Hollands största turistattraktioner men ca 800 000 besökare årligen under de korta månaderna de har öppet för allmänheten. Olika lökodlare har sina planteringar där och det är bara SÅÅÅ vackert. En riktig höjdpunkt på resan för alla som älskar blommor!

  Blomsterauktionen, Aalsmeer
  En morgon är vi uppe särskilt tidigt för att besöka Blomsterauktionen i Aalsmeer. Ett hav av blommor ska säljas och transporteras ut över världen.

  På resorna mellan våra stopp dessa dagar passerar vi genom allt som man tänker sig att det klassiska holländska landskapet innehåller - överväldigande blommande fält som normalt vid den här tiden på året prunkar av alla sorters lökväxter.

  Holland
 • Dag 5: Holland - Tyskland

  Innan vi lämnar Holland passar vi på att besöka en annan av resans höjdpunkter; den pittoreska staden Giethoorn, en dryg timma norr om Amsterdam. Vi åker med en guidad kanalbåtstur genom staden som kallats Nederländernas "Lilla Venedig" och får från vattnet se denna lilla bilfria stad med sina träbroar och bondgårdar med flera hundra år gamla halmtak.

  Vi lämnar Holland för denna gången och passerar åter Bremen och Hamburg. Vi bor återigen på hotell Tryp by Wyndham i Bad Oldesloe nära Lübeck. Middag.

 • Dag 6: Tyskland - Hemorten

  Efter frukost är siktet inställt på färjan i Puttgarden. I mån av tid gör vi ett stopp för inköp vid en gränshandel. Sedan har vi 20 mil att åka genom Danmark. Ännu en färja från Helsingör till Helsingborg och vi fortsätter samma väg upp genom Skåne, Småland, Östergötland och Närke som vi åkte på resan söderut.

 • Resefakta

  Inkluderat i resans pris:
  Bussresa 6 dagar
  5 hotellövernattningar, del i dubbelrum
  5 frukost
  5 middag
  Färjekostnad Helsingborg - Helsingör, Rödby - Puttgarden
  Kanalbåtstur Giethoorn
  Kanalbåtstur Amsterdam
  Entré Keukenhof
  Entré Aalsmeer blomsterauktion - Royal Flora Holland Visitor Centre
  Entré Panorama Mesdag
  Bussmoms i Danmark & Tyskland


  Tillkommer:
  Enkelrumstillägg
  Övriga måltider
  Fika
  Måltidsdryck
  Ev övrig entré kostnad
  Ev tillval och utflykt.
  Ev avbeställningsskydd och reseförsäkring. Erbjuds inte av Palm & Gyll men vi rekommenderar de som inte har via hemförsäkring/kreditkort att teckna på erv.se


  Pass eller Nationellt ID-kort måste medföras på denna resa!

  Det mobiltelefon nr ni anger vid bokning skall vara nåbart under resan.

  Minsta antal for resans genomförande är 25 resenärer.

  Boka omgående för att vara säker på plats.

 • Parkeringsmöjlighet i Nybble utanför Örebro

  Kostnadsfri parkering finns vid Palm & Gyll för våra resenärer under resdagarna. Vägbeskrivning finns att få, eller se google maps.

  Länk för mer info: https://palmochgyll.se/pnybble

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

TRYP By Wyndham Luebeck Aquamarin
TRYP By Wyndham Luebeck Aquamarin En modern vistelse i historiska Lübeck Inbjudande bekvämligheter nära Lübecks tågstation och Gamla stan Upptäck charmen i sagostaden från 1100-talet, porten till Öste...

Övernattning dag 2 - 5

Amrath Hotel Media Park i Hilversum
Välkommen till Amrâth Hotel Media Park Hilversum Vårt hotell har 46 rum och ligger i centrala Hilversum, nära Mediaparken och Centralstationen. De 16 lägenheterna ligger 400 meter bort. Hotellet...

Övernattning dag 5 - 6

TRYP By Wyndham Luebeck Aquamarin
TRYP By Wyndham Luebeck Aquamarin En modern vistelse i historiska Lübeck Inbjudande bekvämligheter nära Lübecks tågstation och Gamla stan Upptäck charmen i sagostaden från 1100-talet, porten till Öste...