Skip to main content

Änglagård Musikalen

Colin Nutleys film Änglagård hade premiär 1992 och blev genast en stor succé. Nu hälsas vi välkomna till Oscarsteatern och höstens uppsättning av musikalen Änglagård. Musikalen är baserad på filmen som hade premiär på filmduken 1992.

I huvudrollerna ser vi Helen Sjöholm, Tommy Körberg, Tuva B Larsen (Så som i Himmelen) och Lindy Larsson tillsammans med folkkära skådespelare, stor ensemble och orkester.

Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet på Fanny Zanders jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar de nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna men även bygger skapar nya, livslånga, band. 

I Änglagård återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark, Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared – i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen, som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen Änglagård – tredje gången gillt från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Johan Siberg.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Reseprogram: Dagsresa till Änglagård Musikalen

  Resan startar vid vårt garage i Nybble. Ni som kommer med bil kan parkera gratis under resdagen vid vårt garage. Övriga påstigningsplatser efter vägen se nedan.

  Beräknad ankomst till Stockholm vid 12:30-tiden. Tiden fram till kl 15 förfogas över på egen hand.

  Avfärd hemåt efter föreställningens slut. Under hemresan serveras smörgås och dryck. Beräknad tid för ankomst till Örebro ca kl 20.30.

 • Resefakta

  Ingår i resans pris:
  Bussresa
  Bussfika på hemvägen (smörgås och dryck).
  Musikalbiljett 15/9, 12/10 och 16/11 på parkett.

  Från hösten 2024 kommer rollen som Rut spelas av Sanna Nielsen.

  Tillkommer:
  Ev dryck, garderobsavgift, övriga måltider, avbeställningsskydd, reseförsäkring.

  Resan är en evenemangsresa vilket innebär att vid avbokning betecknas kostnaden för evenemangsbiljett samt en administrativ kostnad som expeditionsavgift.

  I övrigt se resevillkor för evenemangsresor.

 • Parkeringsmöjlighet i Nybble utanför Örebro

  Kostnadsfri parkering finns vid Palm & Gyll för våra resenärer under resdagarna. Vägbeskrivning finns att få, eller se google maps.

  Länk för mer info: https://palmochgyll.se/pnybble

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nybble Palm & Gyll garage 09:00
Kumla Busstation 09:25
Mosås Hpl Mosjö Kyrka 09:32
Marieberg Hpl Gamla Kumlavägen 09:35
Adolfsberg Hpl Korskyrkan 09:40
Örebro Resecentrum hpl N 10:00
Örebro Svampen Hpl Svampen 10:02
Götlunda Macken / Fårtallen 10:15
Arboga Cirkel K 10:30
Köping Macken vid Skinngubben 10:40
Hallstahammar Cirkel K vid E18 10:50
Västerås Shell Rocklunda 11:05

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
15/9Buss Mer än 81 395:-Boka
12/10Buss Mer än 81 395:-Boka
16/11Buss Mer än 81 395:-Boka