Skip to main content

Brunskogs Julmarknad

Helgen innan första advent äger Brunskogs Julmarknad rum på natursköna Brunskogs hembygdsgård. Utställarna som förra året var ungefär 130 till antalet, utgörs av en blandning av hantverkare, mathantverkare samt utställare inom antikt och kuriosa.

Försäljning av Hembygdsföreningens populära glögg och enbärsdricka utlovas liksom försäljning  av lotter med vinster tillverkade i vävstugan.

Välkommen med till Gammelvala vid sjön Värmeln mitt i det vackra Värmland!

 

 
Fritextsökning

Dagsprogram

 • Program

  Påstigning enl påstiningsschema.

  Färdväg: Nybble - Kumla - Örebro - Karlskoga - Kristinehamn - Karlstad - Brunskog

  Vi räknar med att vara framme i Brunskog när julmarknaden öppnar strax efter kl 10

  I Brunskog är det fri tid till shopping i marknadsstånden. Marknaden är mestadels utomhus, så klädsel efter väder.

  Hembygdsföreningen säljer bl a sin populära glögg och enbärsdricka. Husmodersföreningen har ett stort lotteri och försäljning av alster tillverkade i vävstugan. På området serveras kaffe i Storstugan, Drängstugan och Vävstugan. Hamburgare/korv finns att köpa i kiosklängan och i Gammelvala-köket där det också serveras risgrynsgröt. Skutbouddens restaurang är öppen och serverar julbuffé. Tunnbrödsbakning i öst i Byn. Försäljning av kolbullar. Nissepromenaden för alla barn (och vuxna) har blivit ett återkommande populärt inslag.

  Ca kl 16:00 tackar vi för oss denna gång och påbörjar hemfärden. Samma stopp som på vägen till Brunskog.

  Vi räknar med att vara åter i Örebro området 18.30

 • Resefakta

  I priset ingår:

  Bussresa och entré till julmarknaden i Brunskog.

  På de flesta köpställen på området finns möjlighet att betala med swish och till viss del även med kort men det är klokt att ta med kontanter. Vi kan inte ansvara för våra utställares betalningmöjligheter.

 • Gammelvala

  Hembygdsföreningen i Brunskog är arrangör av Brunskogs julmarknad. Platsen kanske är mer känd som Gammelvala. Hembygdsgården i Brunskog har haft en enorm utveckling under åren. Idag finns ett 30-tal byggnader på området. En del av husen är hitflyttade från olika platser i Brunskog och Mangskog socken, andra är byggda på plats i gammal stil. Förhoppningen är att de gamla hantverken får leva vidare men även att kunna bevara gamla miljöer och se till att det halvgamla också blir dokumenterat.

Karta