Skip to main content

Fårfest i Kil

Temat för Fårfesten 2024 är FÅR i nöd och lust.

Fåret är en fantastisk varelse med en otrolig förmåga att bidra till både människans och miljöns välbefinnande. Dess ull är inte bara värdefull och mångsidig som råvara för kläder och textilier, den är också ett naturligt isoleringsmaterial som hjälper oss att hålla värmen och spara energi.  Fåret är ett djur i nöd och lust!

Fåreningen Fårfest i Kil vill, utifrån ”fårets fyra ben”, dvs kött, ull, skinn och fåret som landskaps-vårdare, sprida kunskap, inspiration, möjliggöra möten för utbyte av erfarenheter mellan intresserade. Detta förverkligas till stor del genom att arrangera och genomföra Fårfest i Kil, som de senaste åren haft 8 000-9 000 besökare. 

Det finns även en youtube film från tidigare år: https://youtu.be/JObi93n29_Y

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Reseprogram

  Vi börjar dagen med att stiga på bussen vid lämplig påstigningsplats. Färdväg : Nybble - Kumla - Örebro - Karlskoga - Kristinehamn - Karlstad - Kil.

  Vi räknar att vara framme i Kil vid 11-tiden.

  Återresa från Kil 16:00

  Avstigning vid samma platser som påstigning på väg till Kil men ev på andra sidan vägen.

  Vi räknar med att vara tillbaka i Örebro runt 18 tiden

 • Bra att veta

  Kom i god tid till påstigningsplatsen. Förbered dig på att visa upp resebeviset vid påstigning.

  Vi rekommenderar att resan betalas med Swish. Swish och bankgironummer står på resebeviset samt vilken dag vi önskar er betalning, ca 10 dagar före avresa. Obs skriv boknings nr som meddelande vid betalning med Swish


Karta