Skip to main content

Lars Lerins Sandgrund med Alsters herrgård

Välkommen med på en dagtur till Karlstad!  

Vi börjar med att besöka Gustaf Frödings födelsehem Alsters herrgård som ligger naturskönt vid Vänern där vi också äter lunch.

Vi fortsätter därefter till Lerins Sandgrund och får en visning bland fantastiska akvareller.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Alsters herrgård

    När vi når Karlstad får vi en guidad visning och äter en gemensam lunch på Alsters herrgård. Lunchen består av husmanskost, hembakat och kaffe. Alsters herrgård, Gustaf Frödings minnesgård, är en 1700-talsherrgård i vacker naturmiljö med utsikt över Vänern och är mest känd som diktaren Gustaf Frödings födelsehem. Den kände och folkkäre skalden föddes här 1860. I flyglarna finns butiker, galleri och utställningar.

  • Sandgrund

    Efter lunch besöker vi Sandgrund som sedan 2012 är Lars Lerins egen konsthall och som lockar besökare från hela Sverige. Under eftermiddagen får vi en guidad rundtur i dessa öppna och ljusa lokaler och får lära oss mer om Lerins konst. Lars Lerin anses vara en av Nordens främsta akvarellkonstnärer och på Sandgrund finns hans permanenta utställning. Lars Lerin har medverkat både i Sommar och Vinter i P1 och i sin egen tv-serie på SVT, Vänligen Lars Lerin. Sandgrund gästas årligen av ett antal gästutställare i Vita rummet på konsthallen. Besök till gästutställningarna ingår i den ordinarie entrébiljetten till Sandgrund.

    Under sen eftermiddag beger vi oss hemåt.

Karta

Resekalender
29/1Jokkmokkfrån 8 875:-
16/2Sy- och hantverksfestivalenfrån 295:-
17/2Sy- och hantverksfestivalenfrån 295:-
29/2Fårfest i Kilfrån 345:-
1/3Fårfest i Kilfrån 345:-
Kontakta oss