Skip to main content

Musikalen Dreamgirls

Dreamgirls - The Musical handlar om tre unga sångerskor som vill slå igenom i en tid då skivbolaget Motown tar musikbranschen med storm. Den gripande historien om de tre vännerna har många likheter med verklighetens The Supremes där bland andra Diana Ross var medlem. Tempot är högt, musiken tidlös och i centrum finns ett mänskligt drama där allting står på spel. Vad kostar framgång och att få sina drömmar att gå i uppfyllelse? Musikalen har hyllats på Broadway och i West End och filmatiseringen med bland andra Beyoncé och Eddie Murphy blev en enastående publiksuccé som belönades med två Oscarsstatyetter. När musikalen i höst ska möta den svenska publiken är det regissören Edward af Sillén, som efter succén med musikalen Änglagård, tar sig an en av musikalhistoriens stora succéer. Den svenska översättningen står Calle Norlén för. Kostym - & scenografdesigner för föreställningen är Lehna Edwall.

En gripande historia med tidlösa hits

Dreamgirls – The Musical är fylld av ikoniska hits som ”And I Am Telling You not going",* "One Night Only*, ”Listen”, ”More”, ”*I love you baby” och många fler. I huvudrollerna som Deena, Effie och Lorrell ser vi artisterna Janice Kavander, Laila Adéle och Mary N’Diaye. Rollerna som Curtis och Marty spelas av Alexander Larsson och Peter Gardiner och ensemblen består av några av Sveriges mest meriterade sångare och dansare. Självklart i sällskap av en stor orkester.

Handlingen utspelar sig i 1960-talets Detroit där de tre vännerna Deena, Effie och Lorrell drömmer om att slå igenom med sin grupp The Dreamettes. Chansen dyker upp när de träffar bilhandlaren Curtis vid en talangtävling. Curtis blir gruppens manager och hjälper de unga kvinnorna in i den utmanande musikindustrin, i en tid präglad av fördomar och diskriminering. Vägen till stjärnglansen är inte enkel och när Curtis avsätter Effie som gruppens solosångerska och i stället riktar strålkastarljuset mot Deena, prövas tjejernas vänskap.

Föreställningen är 2 timmar och 45 minuter inkl paus.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Reseprogram: Dagsresa till Dreamgirls - The Musical

  Resan startar vid vårt garage i Nybble. Ni som kommer med bil kan parkera gratis under resdagen vid vårt garage. Övriga påstigningsplatser efter vägen se nedan.

  Beräknad ankomst till Stockholm vid 12:30-tiden. Tiden fram till kl 15 förfogas över på egen hand.

  Avfärd hemåt efter föreställningens slut. Under hemresan serveras smörgås och dryck. Beräknad tid för ankomst till Örebro ca kl 20.30.

 • Resefakta

  Ingår i resans pris:
  Bussresa
  Bussfika på hemvägen (smörgås och dryck).
  Musikalbiljett Kategori A Parkett


  Tillkommer:
  Ev dryck, garderobsavgift, övriga måltider, avbeställningsskydd, reseförsäkring.

  Resan är en evenemangsresa vilket innebär att vid avbokning betecknas kostnaden för evenemangsbiljett samt en administrativ kostnad som expeditionsavgift.

  I övrigt se resevillkor för evenemangsresor.

 • Parkeringsmöjlighet i Nybble utanför Örebro

  Kostnadsfri parkering finns vid Palm & Gyll för våra resenärer under resdagarna. Vägbeskrivning finns att få, eller se google maps.

  Länk för mer info: https://palmochgyll.se/pnybble

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nybble Palm & Gyll garage 09:00
Kumla Busstation 09:25
Mosås Hpl Mosjö Kyrka 09:32
Marieberg Hpl Gamla Kumlavägen 09:35
Adolfsberg Hpl Korskyrkan 09:40
Örebro Resecentrum hpl N 10:00
Örebro Svampen Hpl Svampen 10:02
Götlunda Macken / Fårtallen 10:15
Arboga Cirkel K 10:30
Köping Macken vid Skinngubben 10:40
Hallstahammar Cirkel K vid E18 10:50
Västerås Shell Rocklunda 11:05

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
17/11Buss Mer än 81 595:-Boka