Skip to main content

Julmarknad i Lübeck

Veckorna innan jul förvandlas hela Lübecks innerstad och Rådhustorget till en riktig julstad. Detta är en tradition som är över 350 år gammal och som är populär både hos stadsborna men även hos turister som bara kommer för att besöka denna julmarknad. Ströva runt bland stånden på marknaden och i gamla stans gränder, utefter kajkanten vid kanalen omgivna av vackra hus som vittnar om Hansatiden. Ta en kaffe med tilltugg på konditoriet Niederegger, kända för sin spektakulära Marzipan. På Koberg snurrar ett jättelikt pariserhjul och en enastående vy över den underbara staden i juletid är garanterad.

Följ med oss på denna trevliga resa där det finns möjlighet att julshoppa vid ett köpcentrum, följ med på en guidad stadsvandring och tillbringa tid på egen hand i den julpyntade hansastaden Lübeck.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Lübeck

  Resan avgår på morgonen från Palm & Gyll i Nybble och Örebro. Påstigning kan ske utefter vägen i Kumla, Hallsberg, Askersund, Motala, Ödeshög, Jönköping och vidare längs E4:an mot Helsingborg. Från Helsingborg färjar vi över till Helsingör. Pauser görs under dagen för kaffe och lunch. Resan genom Danmark tar 2,5 timme. Från Rödby till Puttgarden är färjetiden 45 minuter. Där passar det att äta kvällsmat på egen bekostnad. Ankomst till Good Morning+ Bad Oldesloe ca 21.00.

 • Dag 2: Lübeck

  Efter en god frukostbuffé besöker vi ett av varuhusen söder om stan för en stunds shopping. När det närmar sig att julmarknaden öppnar åker vi mot centrum. Vi har gott om tid att gå runt och strosa i folklivet mitt inne i bland de medeltida byggnaderna. Den klassiska julmarknaden finner du runt Rådhustorget, Breite Strasse och Koberg.

  Vi kan rekommendera ett besök i den mäktiga Marienkirche bredvid rådhuset. Konditoriet Niederegger är väl värd ett besök för sina konstnärliga alster av utsökt god marzipan eller för en kopp kaffe med tårta. Holstentor är en av Lübecks kvarvarande medeltida stadsportar, färdigställd 1478. Byggnadsverket består av två torn förbundna med en valvbågsport mellan dem och inrymmer sedan 1950 ett stadsmuseum.

  Vid utfäst tid återvänder vi till hotellet för gemensam middag.

 • Dag 3: Lübeck - Hemorten

  Det är dags att vända hemåt igen. Resan går via Puttgarden - Rödby och Danmark med samma hållplatser som på hitvägen. Stopp för fika och lunch görs efter vägen. Vi räknar med att vara i Örebro-trakten vid 20-tiden.

 • Resefakta

  Ingår i resans pris:
  Resa i modern helturistbuss
  Färjekostnad
  Bussmoms/vägavgift i Tyskland
  2 nätter del i dubbelrum med frukost
  1 middag

  Tillkommer:
  Enkelrumstillägg, 975 SEK
  Ev avbeställningsskydd och reseförsäkring
  Övriga måltider
  Ev entréer mm.

  Tillval: guidad rundtur i Lübeck med svensktalande guide om tillräckligt intresse finns.

  Reseförsäkring & avbeställningsskydd säljs inte av Palm & Gyll men kan tecknas på ERV.

  Se även informationen som vi samlat på vår hemsida på https://palmochgyll.se/inforpg.

  Pass behövs på denna resa.

  Tillåten bagagevikt inkl inhandlade varor: 50 kg/resenär.

  Hemkomsttiden är preliminär och kan variera av olika anledningar t ex väglag och färjor. Om du tar dig till och från anslutningsplats med kollektivtrafik, välj ombokningsbar biljett!

 • Parkeringsmöjlighet i Nybble utanför Örebro

  Kostnadsfri parkering finns vid Palm & Gyll för våra resenärer under resdagarna. Vägbeskrivning finns att få, eller se google maps.

  Länk för mer info: https://palmochgyll.se/pnybble

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nybble Palm & Gyll Buss 09:00
Örebro Resecentrum hpl A 09:30
Kumla Resecentrum 09:50
Hallsberg Resecentrum hpl för ers trafik (Baksidan av stationen) 10:10
Askersund Shell / Hotell Norra Vättern 10:40
Motala Resecentrum hpl för ers trafik 11:20
Mjölby Mc Donalds 11:45
Ödeshög Dinners 12:35
Jönköping Resecentrum 13:20
Värnamo Rasta 14:30
Ljungby Best Western Hotell Ljungby 15:00
Markaryd Rasta 16:30
Mölletofta Hpl syd E4 17:00
Helsingborg Hamntorget bussparkering 17:30

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
3/12BussGood Morning+ Bad OldesloeMer än 84 475:-Boka

Hotell

Övernattning dag 1 - 3

Good Morning+ Bad Oldesloe
Hotellet Good Morning + Bad Oldesloe ligger 1,5 km utanför den historiska kurorten Bad Oldesloe och bra förbindelser till Lübeck 26 km bort. Här erbjuds gratis WiFi och stora rum. Hotellets restaurang...