Skip to main content

Norge - världens vackraste land

Ja upptäcktsresanden Sven Hedin sade så om Norge. Vi åker genom Gudbrandsdalen utefter den gamla "Kongeveien", rik på gammal bondekultur. Vi besöker jugendstaden Ålesund, en fin pärla vid havet med en spännande historia. Vi åker på Atlanterhavsveien, vägen som trotsar Atlantens vågor och sammanbinder den sönderskurna kusten. Vi korsar den vilda Sunndalen med den brusande älven Driva och upplever utsikten över Trollheimen. Och mycket mer.

Nära. Mäktigt. Genuint. Överraskande. Öppna dina sinnen för allt som vårt grannland erbjuder. Bara en halv dags resa bort och ändå så annorlunda. Låt Norge få imponera på dig också!

 

Foto: Visit Norway

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Hafjell

  Avresa från Örebro vid 7.30. Resan går via Karlstad, Arvika, Kongsvinger och Lillehammer där vi gör ett stopp för att skåda de mäktiga backhoppsbackarna som vi minns från Vinter-OS 1994. Vi fortsätter utefter den gamla "Kongeveien" genom Gudbrandsdalen och anländer till Scandic Hotel Hafjell framåt kvällen. Gemensam middag.

 • Dag 2: Hafjell - Ålesund

  Resan går via Lom vidare mot Grotli och Geiranger. Vid Lom gör vi ett kort stop vid stavkyrkan. Vi njuter av utsikten på väg ner mot Geiranger där vi också har tid för lunch.

  Här finns möjlighet att som tillval boka båtresa från Geiranger till Ålesund, se nedan.

  Bussen följer till stora delar fjordarna genom det majestätiska landskapet mot Ålesund. Utsikten är verkligen hisnande. I Eidsdal färjar vi över Storfjorden till Linge. Väl i Ålesund möter vi de som valt att åka båtturen. Om vädret är fint så brukar vi ta en tur med bussen upp till utkikspunkten Aksla för att få en överblick av staden på de många öarna. Vi bor centralt på Quality Hotel Waterfront Ålesund. Middag.

 • Tillval båtresa Geiranger - Ålesund

  Denna båtresa går från Geiranger till Ålesund genom den UNESCO-listade Geirangerfjorden som förbinder fjord med hav. Båtresan går genom spektakulära landskap med höga fjäll längs vägen inklusive de kända vattenfallen The Seven Sisters och Suitor (friaren). En mäktig upplevelse väntar!

 • Dag 3: Ålesund - Oppdal

  Vi fortsätter efter frukost mot nordost. Vi tar färjan från Vestnes till Molde, jazzen och rosornas stad. Om vädret är bra åker vi upp på berget Varden och ser Moldepanoramat med 222 bergstoppar! Vidare runt Kvannfjellet och Tverrfjella till den berömda Atlanterhavsveien. Vägen har byggts från Vevang, mellan öar och skär till Averöy. Vi stannar och beundrar utsikten medan de friska vindarna från havet blåser in över land. Vi styr tillbaka från havet mot Molde och följer Tingvallfjorden mot Sunndalsöra. Sunndalen med älven Driva är känd för sitt fina laxfiske. Norrut ligger Trollheimen som hör till Dovrefjell Nasjonalpark. Här har vandrare och bergsklättrare funnit sitt paradis. Quality Hotell Skifer i Oppdal tar emot med middag och trivsamma rum.
  Foto: Visit Norway

  Ålesund - Oppdal
 • Dag 4: Oppdal - Hemorten

  Efter frukost åker vi E6 upp till Dovres högfjällsplatå. Kanske kan vi ha turen att vid vägens högsta punkt, Hjerkinn, se Nordens största vilda myskoxflock. Vi följer väg 29 österut till Folldal där vi tar av söderut och passerar nu Rondane Nationalpark på vår högra sida. Via Venabygdfjället kommer vi ner till Ringebu i Gudbrandsdalen och följer vägen mot Morokulien och Karlstad för att åter vara i Örebro vid 20-tiden.

 • Resefakta

  Inkluderat i resans pris:
  Bussresa
  3 hotellövernattningar, del i dubbelrum
  3 frukost
  3 middag

  Tillkommer:
  Enkelrumstillägg
  Övriga måltider
  Fika
  Måltidsdryck
  Ev tillval och utflykt
  Ev avbeställningsskydd och reseförsäkring. Erbjuds inte av Palm & Gyll men vi rekommenderar de som inte har via hemförsäkring/kreditkort att teckna på erv.se

  För nordiska medborgare räcker det med att ta med en giltig ID-handling med på denna resa. Övriga nationaliteter ska medtaga pass och ev visum.

  Viktigt!
  Det mobiltelefon nr ni anger vid bokning skall vara nåbart under hela resan.

 • Parkeringsmöjlighet i Nybble utanför Örebro

  Kostnadsfri parkering finns vid Palm & Gyll för våra resenärer under resdagarna. Vägbeskrivning finns att få, eller se google maps.

  Länk för mer info: https://palmochgyll.se/pnybble

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nybble Palm & Gyll 07:30
Dyringe Gård Hållplats 07:55
Kumla Busstationen 08:00
Marieberg Hpl Gamla Kumlavägen 08:10
Adolfsberg Hpl Korskyrkan 08:15
Örebro Resecentrum hpl N 08:30
Vintrosa Hpl Lannakorset buss slingan 08:45
Karlskoga Busstation 09:05
Kristinehamn Rastplats Kvarndammen 09:20
Stolpen Hpl Stolpen 09:30
Väse Hpl Väsemotet 09:40
Karlstad Hpl stadsbuss Hagalundsvägen 10:00

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
8/8BussNorge 240808Mer än 88 795:-Boka

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Scandic Hafjell
Scandic Hafjell erbjuder kostnadsfri tillgång till bastu och pool samt rum med gratis WiFi och garderob. Alla rum har tv och eget badrum. Vissa rum har utsikt över fjällen. Här finns även ett gym...

Övernattning dag 2 - 3

Quality Hotel Waterfront Ålesund
Quality Hotel Waterfront slog upp portarna sommaren 2011 och har ett unikt läge precis vid vattnet mitt i Ålesund centrum. Hotellet är uppdelat in tre olika byggnader; Pakkhuset, Jugendhuset och det n...

Övernattning dag 3 - 4

Quality Hotel Skifer
I centrala Oppdal, 545 meter över havet, omgiven av bergsområdet Trollheimen och Dovre nationalpark, ligger Quality Hotel Skifer. De 176 hotellrummen är moderna, bekväma och inredda i mjuka, naturliga...