Skip to main content

Ölands skördefest med Kosta Boda

Varje höst i slutet av september bjuder Ölands Skördefest på drygt 900 aktiviteter över hela ön. ”Sveriges skafferi” slår upp dörrarna på vid gavel och visar upp odlingsårets resultat. Ölands Skördefest har något för alla. Hela Ölands näringsliv, allt från konstnärer, lantbrukare och gårdsbutiker, restauranger, krogar och caféer, satsar på att ordna en riktigt bra fest. Vår reseledare kommer att arrangera programmet till det bästa beroende på förhållandena just då.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Öland

  Vi reser genom södra Sverige och gör stopp för förmiddagsfika på lämpligt ställe efter vägen. Vi stannar för lunch möjlighet innan vi åker över Sveriges längsta bro till Öland. Väl över på Öland väntar Ölands skördefest. Några av de mest kända aktiviteter som vi planerar besöka första dagen är Eriksöre bygata, Löktavlan m.m. Och inte minst så bor vi på eleganta Ekerum Resort två nätter.

  Ekerum Resort ligger mitt emellan Ölandsbron och Borgholm. Här kommer ett urval av Sveriges bästa slöjdare och hantverkare såsom träslöjd, tennsmide, skinnprodukter, keramik, handvävda mattor mm att finnas. Mässan äger rum i två lokaler och även ett stort antal hantverkare utomhus. I Ekerums egna matbod finns massor av småskaliga delikatesser som marmelad, rökt viltkött, hemystad ostkaka, rökt fisk, gårdsproducerade ostar mm.

  På Ekerum Resort brukar också finnas en stor konstutställning; 2023 med verk av bl a Ronnie Wood (Rolling Stones) och Kjell Engman.

  Hemorten - Öland
 • Dag 2: Öland

  Efter frukost tar vår reseledare oss till höjdpunkterna bland de hundratals aktiviteter som erbjuds. Ölands skördefest har något för alla. Hantverkare, restauranger, lantbrukare och konstnärer samarbetar för en riktigt bra fest! Lunch äter vi på egen hand under dagen. Framemot kvällen åker vi tillbaka till vårt hotell Ekerum Resort Öland för gemensam middag.

  Öland
 • Dag 3: Öland - Kosta Boda - Hemorten

  Vi börjar dagen med en härlig frukost innan vi lämnar Ekerum och Öland för den här gången. Vi stannar för lunch och möjlighet till shopping i Kosta Boda, fika efter vägen och beräknas anlända till Örebro vid 18-tiden.

 • Resefakta

  Ingår i resans pris:
  Resa i modern turistbuss
  2 nätter del i dubbelrum på Ekerum Resort Öland
  2 frukostbuffé
  2 middagar
  Reseledare

  Tillkommer:
  Enkelrumstillägg
  Övriga måltider och fika
  Måltidsdryck
  Ev enkelrumstillägg, övriga måltider samt dryck, ev avbeställningsskydd och reseförsäkring, ev övrig entrékostnad m.m.

 • Parkeringsmöjlighet i Nybble utanför Örebro

  Parkering finns vid Palm & Gyll för resenärer under resdagarna. Se länk: https://palmochgyll.se/pnybble

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nybble Nybble 6, Palm & Gyll 06:00
Örebro Resecentrum, hpl A 06:30
Adolfsberg Hållplats Korskyrkan 06:35
Marieberg Hpl Kumlavägen 06:40
Mosås Hpl Kyrkan 06:50
Kumla Busstation 06:55
Hallsberg Baksidan centralen hpl ersättningsbussar 07:10
Askersund Hotell Norra Vättern 07:35
Motala Motala C, hpl ersättningsbussar 08:10
Mjölby McDonalds 08:35

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
26/9BussEkerum Resort ÖlandMer än 84 695:-Boka

Hotell

Övernattning dag 1 - 3

Ekerum Resort Öland
Fyrstjärniga Ekerum Resort på den öländska sidan av Kalmarsund är den perfekta utgångspunkten för en vistelse på skördefesten på Öland. Det ligger bara 10 km från Borgholms slott och centrum och 20 km...