Skip to main content

Skagen med norra Jylland

Upplev norra Jyllands dramatiska kust och milsvida sandstränder. Utforska det djurliv som döljer sig under havets yta när vi besöker norra Europas största akvarium i Hirtshals och låt dig inspireras av ljuset, konsten och gemytet i Skagen. Välkommen med på en långhelg till Danmark!

 

Foto: Stena Line

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Hirtshals

  Vi beger oss tidig morgon mot Göteborg via Nybble, Örebro resecentrum, Brändåsen, Mariestad Rattugglan, samt Rasta i Götene (se avgångstider nedan). Färjan från Göteborg avgår vid niotiden och vi anländer till Fredrikshamn mitt på dagen. Vi korsar Jylland på vår väg till Hirtshals och besöker imponerande Nordsoen Oceanarium med norra Europas största akvarium. Arterna som visas är inhemska i havet runt Danmark, t ex klumpfisk, rockor och hajar. Sen eftermiddag checkar vi in på Montra Skaga Hotel i Hirtshals och äter gemensam middag i restaurangen med utsikt över havet. Njut av en kvällspromenad längs stranden om vädret tillåter.

  Hemorten - Hirtshals
 • TIllval: Nordsoen Oceanarium

  Möjlighet ges för dem som vill besöka Nordsoen Oceanarium. Med sex miljoner liter vatten och 81 djurarter är Nordsoen Oceanarium inte bara Nordjyllands största akvarium, utan även det perfekta stället att uppleva allt liv som finns på den plats som vi så sällan besöker. Nordsoen Oceanarium består av sju destinationer, som alla är karaktäristiska och vanliga områden i havet utmed Danmarks kust. Destinationerna är noga utvalda och försiktigt återskapade i akvarierna för att ge en riktig bild av vad som gömmer sig under de stora, blå vågorna.
  Pris: 475 SEK.

 • Dag 2: Skagen

  Efter frukost följer vi kusten mot Skagen. Vid Skagens udde väntar Sandormen på att få köra oss ut där landet tar slut och de två haven Skagerak och Kattegatt möts. På Skagens Oddes Naturcenter finns butik och café. Sedan åker vi in till Skagens samhälle. Vi besöker Skagens Museum och får en guidad visning. Därefter är det fri tid i Skagen. Njut av god mat och god stämning i Skagens mysiga hamn. Där finns nästan alltid nyfångad fisk på menyn. Testa gärna danska klassiker som "Stjerneskud” (rödspätta, färska räkor, sparris och kaviar) och utsökta smørrebrød. Besök skagenmålarna Anchers hus och Drachmans hus eller kanske Bröndums Kro. På vägen tillbaka från Skagen stannar vi till vid Den Tillsandade Kirken och Råbjerg Mile, Europas största vandrande sanddyn, från vilken utsikten är fantastisk. Dagen avslutas med gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3: Hirtshals - Hemorten

  Vi börjar dagen med en härlig frukostbuffé på hotellet i Hirtshals. Vi tar vägen via Lönstrup Klint vid Nordsjökusten innan vi beger oss österut igen. Det spektakulära landskapet består av klippor av sandsten som avsattes under den senaste istiden för ungefär 50 000 – 10 000 år sedan.

  Vi får en stund att utforska Fredrikshamn innan vi stiger på färjan. Efter ankomst till Göteborg rullar vi vidare mot våra hemorter igen. Vi räknar med ankomst till Örebro vid 22-tiden.

 • Resefakta

  Inkluderat i resans pris:
  Bussresa 3 dagar, inkl bussmoms i Danmark
  2 hotellövernattningar, del i dubbelrum
  2 frukost
  2 middag
  Färjekostnad Göteborg - Fredrikshamn ToR
  Entré och guidning Skagens museum
  Resa med Sandormen
  Reseledare

  Tillkommer:
  Enkelrumstillägg
  Övriga måltider
  Fika
  Måltidsdryck
  Ev övrig entré kostnad
  Ev tillval och utflykt.
  Ev avbeställningsskydd och reseförsäkring. Erbjuds inte av Palm & Gyll men vi rekommenderar de som inte har via hemförsäkring/kreditkort att teckna på erv.se

  Resehandlingar se info nedan från Stena Line. Uppge personnummer vid bokning, detta är ett måste för resa med Stena Line.

  Det mobiltelefon nr ni anger vid bokning skall vara nåbart under resan.

  Minsta antal for resans genomförande är 25 resenärer.

 • RESEHANDLINGAR FÖR PASSAGERARE PÅ RUTTER MELLAN SVERIGE OCH DANMARK MED STENA LINE

  Resenärer inom EU/EES kan använda ett giltigt pass med MRZ-kod eller ett nationellt ID-kort enligt EU-standard med MRZ-kod och/eller chip som utfärdats av nationell myndighet inom EU/EES. Nordiska medborgare kan också använda körkort utfärdat i ett nordiskt land.

  Detta gäller samtliga resenärer med undantag för barn under 18 år som reser i sällskap med vårdnadshavare och kan resa med vårdnadshavarens legitimation.

  Observera:

  Norska bankkort är inte en giltig legitimation för resor med Stena Line.
  Elektroniska körkort är inte en giltig legitimation för resor med Stena Line.

  För resenärer från länder utanför EU/EES är ett pass med MRZ-kod den enda giltiga ID-handlingen, även för barn.

  Text från stenaline.se

 • Parkeringsmöjlighet i Nybble utanför Örebro

  Kostnadsfri parkering finns vid Palm & Gyll för våra resenärer under resdagarna. Vägbeskrivning finns att få, eller se google maps.

  Länk för mer info: https://palmochgyll.se/pnybble

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nybble Palm & Gyll Buss Nybble 6 719 91 Vintrosa 04:00
Örebro Resecentrum hpl A 04:20
Brändåsen Cirkle K (obs parkeringsavgift) 04:45
Mariestad Rattugglan vid macken /restaurangen 05:50
Götene Rasta / Preem 06:15
Göteborg Göteborg, Stena Lines Danmarksterminal 08:15

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
23/8BussMontra Skaga HotelMer än 84 995:-Boka

Hotell

Montra Skaga Hotel
Montra Skaga Hotel ligger mitt emot Nordsoen Oceanarium och några minuters promenad från stranden i Hirtshals. Hotellgäster kan ta ett dopp i inomhuspoolen och äta gott på restaurangen med panoramauts...