Skip to main content

Vandring i Gasteinerdalen Österrike

Bad Hofgastein är en av byarna i Gasteinerdalen, en dryg timmes resa söder om Salzburg. Gasteinerdalen är beläget mitt i nationalparken Hohe Tauern och har av många utsetts till Österrikes vackraste naturområden. Huvudorten är Bad Gastein som ligger i slutet av dalen. Det är en grönskande dalgång som omges av höga bergsmassiv vilket ger dramatiska skiftningar i naturen och inbjuder till många olika vandringar. 

Dalen är även känd för de många källorna där flera miljoner liter 44-47 gradigt thermalvatten passerar per dag. Det hälsobringande vattnet har lagt grunden för turismen sedan lång tid tillbaka. Genom historien har kejsare och kungar regelbundet besökt dalen för att kurera sig.  På hotellet där vi bor finns en modern spaavdelning med en thermalpool utomhus. Byns övriga spaanläggningar ligger en kort promenad från hotellet. Bad Hofgastein är en mycket trivsam by. Här finns allt och lite till, plus ett härligt österrikiskt gemyt.

Följ med och njut av alplandskapet! Vandra i bergen, besök spaanläggningen, ta med golfbagen, följ med på våra utflykter och/eller bara koppla av. De här veckorna brukar bli mycket positiva erfarenheter med frisk luft och motion i en härlig natur. För den som huvudsakligen vill vandra finns det många olika turer av olika svårighetsgrad att välja mellan. 

Låter det lockande? Välkommen med din anmälan!

Foto: Gastenertal Tourismus GMBH. Fotograf: oberschneider.com

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Hannover

  Resan går via Örebro, Mjölby, Jönköping och Helsingborg. Pauser görs under dagen för fika och lunch. Vi färjar över från Helsingborg till Helsingör och från Rödby till Puttgarden. Under färjeöverfarten är det lämpligt att äta middag på egen hand. Vid 22-tiden är vi framme vid H4 Hotell Hannover Messe. Ingen mat ingår denna första dag.

 • Dag 2: Hannover - Bad Hofgastein

  Vi äter en rejäl frukostbuffé och fortsätter sedan vår resa. Vi passerar Kassel, Fulda, Würzburg och München på vår väg söderut. Vi räknar med att vara framme vid i vår alpby framåt kvällen. Nu smakar det bra med middag.

 • Dag 3-7: Bad Hofgastein

  Under fem dagar kommer vi att utforska omgivningarna i dalen och du kan välja att följa med på någon eller några av våra spännande utflykter! Programmet kommer att utformas efter väderförutsättningarna. Under dagarna i Gasteindalen kan man även välja att rå sig på egen hand. Du når linbanan Schlossalm på knappt 15 minuter från hotellet. Spaet Alpentherme ligger 5 minuters promenad från vårt hotell Alte Post och du har golfbanan Golf Club Gastein med 18 hål bara 6 kilometer bort.

 • Dag 8: Bad Hofgastein - Hannover

  Det har blivit dags att ta farväl av vår alpby för den här gången. Efter frukost reser vi åter norrut på snabba autobahn förbi München, Nürnberg och Kassel. Reseledaren berättar om historia, nutid och naturen vi passerar. Pauser görs under dagen för fika och lunch. Väl framme vid H4 Hotell Hannover Messe gör vi oss i ordning för en gemensam avslutningsmiddag.

 • Dag 9: Hannover - Hemorten

  Frukost. När vi passerat Hamburg har vi bara en liten bit kvar till Puttgarden och färjan som tar oss över till danska Rödby. Hemresa via Helsingör-Helsingborg, Jönköping och framåt kvällen är vi tillbaka i Örebro.

 • TIllval: Utflykt till Grossglockner

  I nationalparken Hohe Tauern kan du förföras av en fantastisk utsikt över berget Grossglockner. Otroliga vyer blandat med slingrande serpentinvägar mellan bergstopparna gör detta till ett måste att uppleva.
  Via den berömda "Grossglocker Hochalpenstrasse" får vi vara med om underbara naturupplevelser och ett storslaget panorama över mäktiga berg och glaciärer. Vi lämnar Bad Hofgastein efter frukost och ca 1,5 timme senare tar vi en paus för att beundra utsikten. Därefter beger vi oss vidare upp till Kaiser Franz Josef Höhe. Här kan man äta lunch med en storslagen vy över Österrikes högsta berg, Grossglockner 3 798 m ö h. Toppen bestegs första gången 1799 och har sedan dess hänfört människor med sin pampiga panoramavy.

  Efter lunch fortsätter vi mot vallfärdsorten Heiligenblut som ligger vid foten av berget. Här finns möjlighet att besöka den kyrka som är anledningen till att byn blivit utsedd till den vackraste i Österrike flera år i rad.

  Missa inte chansen att följa med på denna spektakulära utflykt.

  Utflykt till Grossglockner
 • TIllval: Salzburg - en heldag i bästa Sound of Music-miljö

  Efter frukost lämnar Bad Hofgastein och tar oss mot Mozarts födelsestad, världsarvet Salzburg. Vår resa från Bad Hofgastein tar drygt en timme. Väl framme ges möjlighet att upptäcka stadens höjdpunkter, exempelvis gamla stans slingrande gränder, vackra Getreidegasse med bland annat Mozarts födelsehus, vackra torg och fontäner och förstås Salzburgs katedral i klassisk barockstil som uppfördes under 1600-talet. Lunch sker på egen hand. Kanske prova någon av de klassiska österrikiska bakverken Apfelstrudel eller Sachertårta till kaffet?
  Vi är tillbaka i Bad Hofgastein igen lagom för middag.

  Foto: TVB Paznaun - Ischgl

  Salzburg - en heldag i bästa Sound of Music-miljö
 • Resefakta

  Ingår i resans pris:
  Bussresa
  Färja Helsingborg-Helsingör T/R
  Färja Rödby-Puttgarden T/R
  Bussmoms i Danmark, Tyskland och Österrike
  8 hotellövernattningar, del i dubbelrum
  7 middagar (ej dag 1)
  Reseledningens tjänster

  Tillkommer:
  Enkelrumstillägg 3 360 SEK
  Övriga måltider
  Fika
  Måltidsdryck
  Kostnad för ev liftkort
  Ev tillval och utflykt
  Ev övrig entrékostnad

  Ev avbeställningsskydd och reseförsäkring. Erbjuds inte av Palm & Gyll men vi rekommenderar de som inte har via hemförsäkring/kreditkort att teckna på Europeiska Försäkringars hemsida erv.se

  Pass eller nationellt ID-kort utfärdat av Polismyndigheten måste medföras på denna resa!

  Det mobiltelefon nummer ni anger vid bokning skall vara nåbart under resan.

 • Vandringsresa - några tips

  I Alperna kan vädret vara mycket varierande med allt från sol och värme, till blåst och regn. Det gäller därför att vara väl förberedd med rätt kläder och utrustning för att naturupplevelsen ska bli så bra som möjligt.

  Kläder: Inför vandringarna är lager på lager-principen att rekommendera. Undvik att bära kläder i bomull närmast koppen då de suger åt sig fukt, vilket kan kyla ner dig och börja skava. Välj istället kläder i funktionsmaterial som både transporterar bort fukt från kroppen och skyddar mot kyla. Det kan även vara bra att bära en jacka som skyddar mot vind- och regn, samt en keps eller mössa som skyddar mot solen.

  Skor: För din säkerhet är det en stark rekommendation att bära vandringskängor med skaft vid vandringar på leder i kuperad terräng. På enklare vandringar rekommenderar vi vandrings- eller promenadskor med grövre sula.

  Stavar: Det går bra att ta med sig egna vandringsstavar som förvaras i bussens bagageutrymme under resan.

  Ryggsäck: Ryggsäck är mycket bra att ha med sig på vandringarna. Det behöver inte vara en avancerad modell, en enklare ryggsäck med plats för ombyte, lunchpaket och vattenflaska fungerar bra.

  Vatten: Det är viktigt att hela tiden fylla på vätskeförrådet när du vandrar. Packa med dig en vattenflaska i ryggsäcken.

  Slutligen, en termos för kaffe kan komma väl till pass ute på vandringsturen. Medhavda termosar får fyllas mot en avgift.

 • Parkeringsmöjlighet i Nybble utanför Örebro

  Kostnadsfri parkering finns vid Palm & Gyll för våra resenärer under resdagarna. Vägbeskrivning finns att få eller se google maps.

  Länk för mer info: https://palmochgyll.se/pnybble

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nybble Palm & Gyll Buss 06:00
Örebro Resecentrum hpl A 06:30
Kumla Resecentrum 06:50
Hallsberg Resecentrum hpl för ers trafik (Baksidan av stationen) 07:10
Askersund Shell / Hotell Norra Vättern 07:40
Motala Resecentrum hpl för ers trafik 08:20
Mjölby Mc Donalds 08:45
Ödeshög Dinners 09:35
Jönköping Resecentrum 10:20
Värnamo Rasta 11:30
Ljungby Best Western Hotell Ljungby 12:00
Markaryd Rasta 13:30
Mölletofta Hpl syd E4 14:00
Helsingborg Hamntorget bussparkering 14:30

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
20/7BussBad Hofgastein 24Mer än 815 995:-Boka

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

H4 Hotel Hannover Messe
Rummen på hotellet har antingen en dubbelsäng eller kingsize-sängar, är inredda med kassaskåp, skrivbord, minibar och en te-/kaffemaskin, TV med satellit- och kabelmottagning och gratis wifi. I rummen...

Övernattning dag 2 - 7

Hotel Alte Post Gastein
Detta familjeägda hotell ligger mitt i Bad Hofgasteins bilfria centrum. De äldsta delarna av byggnaden är från 1421. Här finns en modern spaavdelning med en thermalpool utomhus. I alla rum finns morgo...

Övernattning dag 7 - 8

H4 Hotel Hannover Messe
Rummen på hotellet har antingen en dubbelsäng eller kingsize-sängar, är inredda med kassaskåp, skrivbord, minibar och en te-/kaffemaskin, TV med satellit- och kabelmottagning och gratis wifi. I rummen...