Skip to main content

Kryssning till Lübeck julmarknad

Veckorna innan jul förvandlas hela Lübecks innerstad och Rådhustorget till en riktig julstad. Detta är en tradition som är över 350 år gammal och som är populär både hos stadsborna men även hos turister som bara kommer för att besöka denna julmarknad. Ströva runt bland stånden på marknaden och i gamla stans gränder, utefter kajkanten vid kanalen omgivna av vackra hus som vittnar om Hansatiden. Ta en kaffe med tilltugg på konditoriet Niederegger, kända för sin spektakulära Marzipan. På Koberg snurrar ett jättelikt pariserhjul och en enastående vy över den underbara staden i juletid är garanterad. Följ med oss på denna trevliga kryssning där vi bor två nätter på TT-lines färja och får en heldag i Lübeck.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Kontakta kontoret om du vill följa med.

 • Dag 1: Hemorten - Trelleborg

  Resan avgår på morgonen från Palm & Gyll i Nybble. Påstigning kan ske utefter vägen i centrala Örebro, Kumla, Hallsberg, Askersund, Motala, Ödeshög, Jönköping, Helsingborg, Malmö, Trelleborg. Pauser görs under dagen för fika och lunch.

  Ankomst till Trelleborg hamnterminal framåt kvällen. Inkvartering i hytter och gemensam middag ombord. Därefter egen tid och avgång från Trelleborg mot Travemünde / Lübeck.

 • Dag 2: Lübeck

  Efter en god frukostbuffé ombord besöker vi ett av varuhusen söder om stan för en stunds shopping. När det närmar sig att julmarknaden öppnar åker vi mot centrum. För de som vill erbjuds en guidad rundvandring i staden med svensktalande guide (ingår i resans pris). Guidningen beräknas ta ca 1,5 timme. Efter det har vi gott om tid att gå runt och strosa i folklivet mitt inne i bland de medeltida byggnaderna. Den klassiska julmarknaden finner du runt Rådhustorget, Breite Strasse och Koberg.

  Vi kan rekommendera ett besök i den mäktiga Marienkirche bredvid rådhuset. Konditoriet Niederegger är väl värd ett besök för sina konstnärliga alster av utsökt god marzipan eller för en kopp kaffe med tårta. Holstentor är en av Lübecks kvarvarande medeltida stadsportar, färdigställd 1478. Byggnadsverket består av två torn förbundna med en valvbågsport mellan dem och inrymmer sedan 1950 ett stadsmuseum.

  På kvällen ombordstigning på färjan vid utsatt tid, inkvartering i hytter och därefter gör vi oss redo för gemensam middag ombord.

 • Dag 3: Trelleborg - Hemorten

  På morgonen äter vi frukostbuffé ombord och ankomst till Trelleborg. Vi rullar vidare genom södra delen av landet till våra respektive hemorter. Stopp för fika och lunch görs efter vägen. Vi räknar med att vara tillbaka i Örebro sen eftermiddag.

 • Resefakta

  Ingår i resans pris:
  Resa i modern helturistbuss, färjekostnad, bussmoms/vägavgift i Tyskland, 2 nätter del i dubbelhytt med frukost på färjan, 2 middagar på färjan, guidad rundtur i Lübeck med svensktalande guide.

  Tillkommer: ev enkelhyttstillägg, tillägg för utsideshytt, ev avbeställningsskydd och reseförsäkring. övriga måltider, ev entréer mm.

  Reseförsäkring & avbeställningsskydd kan tecknas på tex: erv.se
  Kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring.

  Pass behövs på denna resa.

  Tillåten bagagevikt inkl inhandlade varor: 35 kg/resenär.

  Om du tar dig till och från anslutningsplats med kollektivtrafik, välj ombokningsbar biljett!

  Hemkomsttiden är preliminär och kan variera av olika anledningar.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 3

TT-line
På TT-lines nya miljövänliga Green Ships finns det per färja totalt 239 mysiga, moderna och bekväma hytter i olika kategorier. Alla hytter är utrustade med bland annat TV och hårtork...
Resekalender
29/2Fårfest i Kilfrån 345:-
1/3Fårfest i Kilfrån 345:-
2/3Fårfest i Kilfrån 345:-
3/3Änglagård Musikalenfrån 1 295:-
8/3Antikmässanfrån 295:-
Kontakta oss