Skip to main content

Kryssning till Lübeck julmarknad

Veckorna innan jul förvandlas hela Lübecks innerstad och Rådhustorget till en riktig julstad. Detta är en tradition som är över 350 år gammal och som är populär både hos stadsborna men även hos turister som bara kommer för att besöka denna julmarknad. Ströva runt bland stånden på marknaden och i gamla stans gränder, utefter kajkanten vid kanalen omgivna av vackra hus som vittnar om Hansatiden. Ta en kaffe med tilltugg på konditoriet Niederegger, kända för sin spektakulära Marzipan. På Koberg snurrar ett jättelikt pariserhjul och en enastående vy över den underbara staden i juletid är garanterad. Följ med oss på denna trevliga kryssning där vi bor två nätter på TT-lines färja och får en heldag i Lübeck.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Trelleborg

  Resan avgår på morgonen från Palm & Gyll i Nybble. Påstigning kan ske utefter vägen i centrala Örebro, Kumla, Hallsberg, Askersund, Motala, Ödeshög, Jönköping, Helsingborg, Malmö, Trelleborg. Pauser görs under dagen för fika och lunch.

  Ankomst till Trelleborg hamnterminal framåt kvällen. Inkvartering i hytter och gemensam middag ombord. Därefter egen tid och avgång från Trelleborg mot Travemünde / Lübeck.

 • Dag 2: Lübeck

  Efter en god frukostbuffé ombord besöker vi ett av varuhusen söder om stan för en stunds shopping. När det närmar sig att julmarknaden öppnar åker vi mot centrum. För de som vill erbjuds en guidad rundvandring i staden med svensktalande guide (ingår i resans pris). Guidningen beräknas ta ca 1,5 timme. Efter det har vi gott om tid att gå runt och strosa i folklivet mitt inne i bland de medeltida byggnaderna. Den klassiska julmarknaden finner du runt Rådhustorget, Breite Strasse och Koberg.

  Vi kan rekommendera ett besök i den mäktiga Marienkirche bredvid rådhuset. Konditoriet Niederegger är väl värd ett besök för sina konstnärliga alster av utsökt god marzipan eller för en kopp kaffe med tårta. Holstentor är en av Lübecks kvarvarande medeltida stadsportar, färdigställd 1478. Byggnadsverket består av två torn förbundna med en valvbågsport mellan dem och inrymmer sedan 1950 ett stadsmuseum.

  På kvällen ombordstigning på färjan vid utsatt tid, inkvartering i hytter och därefter gör vi oss redo för gemensam middag ombord.

 • Dag 3: Trelleborg - Hemorten

  På morgonen äter vi frukostbuffé ombord och ankomst till Trelleborg. Vi rullar vidare genom södra delen av landet till våra respektive hemorter. Stopp för fika och lunch görs efter vägen. Vi räknar med att vara tillbaka i Örebro sen eftermiddag.

 • Resefakta

  Ingår i resans pris:
  Resa i modern helturistbuss, färjekostnad, bussmoms/vägavgift i Tyskland, 2 nätter del i dubbelhytt med frukost på färjan, 2 middagar på färjan, guidad rundtur i Lübeck med svensktalande guide.

  Tillkommer: ev enkelhyttstillägg, tillägg för utsideshytt, ev avbeställningsskydd och reseförsäkring. övriga måltider, ev entréer mm.

  Reseförsäkring & avbeställningsskydd kan tecknas på tex: erv.se
  Kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring.

  Pass behövs på denna resa.

  Tillåten bagagevikt inkl inhandlade varor: 35 kg/resenär.

  Om du tar dig till och från anslutningsplats med kollektivtrafik, välj ombokningsbar biljett!

  Hemkomsttiden är preliminär och kan variera av olika anledningar.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nybble Palm & Gyll Buss Nybble 6 7199 91 Vintrosa 09:45
Örebro Resecentrum hpl A 10:15
Kumla Resecentrum 10:35
Hallsberg Resecentrum hpl för ers trafik (Baksidan av stationen) 10:55
Askersund Shell / Hotell Norra Vättern 11:25
Motala Resecentrum hpl för ers trafik 12:05
Mjölby Mc Donalds 12:30
Ödeshög Dinners ( Rast ) 14:00
Jönköping Resecentrum 14:45
Värnamo Rasta 15:35
Ljungby Best Western Hotell Ljungby 16:05
Markaryd Rasta ( Rast ) 17:15
Mölletofta Hpl syd E4 17:45
Helsingborg Shell Truck Diesel Rusthållsgatan 47, 253 61 Helsingborg 18:15
Malmö Malmö Arena Arenavägen Charterbuss P 19:00
Trelleborg Centralstation 19:30
Trelleborg TT Line 19:40

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
26/11BussTT-lineMer än 83 375:-Boka

Hotell

Övernattning dag 1 - 3

TT-line
På TT-lines nya miljövänliga Green Ships finns det per färja totalt 239 mysiga, moderna och bekväma hytter i olika kategorier. Alla hytter är utrustade med bland annat TV och hårtork...
Resekalender
Kontakta oss