Skip to main content

Holland med blomstertåget

Att åka på blomsterresa till Holland är en riktig höjdpunkt på våren. Holländarna är proffs på lökväxter och vi njuter i fulla drag. Det här är resan för dig som inte kan få nog av blommor!

Vi kommer att få uppleva det magnifika blomstertåg som går mellan Nordwijk och Haarlem varje år en lördag i slutet av april. Vi kommer att besöka den världsberömda blomsterparken Keuekenhof och blomsterauktionen i Aalsmeer. Men Holland har mycket mer att bjuda på utöver alla blommor. En guidad båttur på kanalerna i Amsterdam ger dig en överblick över stadens viktigaste sevärdheter. Vi besöker en ost- och träskotillverkning och ser tulpanfält och väderkvarnar från bussfönstret. Vi upplever Panorama Mesdag i Haag, ett riktigt imponerande konstverk. Vi fascineras också av holländarnas förmåga att tämja vattnet från havet då vi åker över den spektakulära drygt tre mil långa Nordsjövallen som är en viktig del av Hollands skydd mot havet. 

En blomsterresa till Holland är precis så fantastisk som det låter. Reseledaren gör vyerna ännu mera levande med berättelser om landets historia och nutida samhälle. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Vi är glada över det positiva gensvar vi fått på resan. Nu är resan fullbokad men vi tar gärna emot anmälningar till väntelistan. Det händer ibland att resenärer avbokar sin plats och då finns möjlighet för de som står på väntelistan att komma med.

 • Dag 1: Hemorten - Lübeck

  Avresa på morgonen från Örebro och vi passerar genom ett antal upptagningsorter på vår väg genom södra Sverige, se avgångs- och ankomsttider. Vi gör pauser längs vägen för fika och lunch. Färdvägen går via färjan Helsingborg-Helsingör och efter att vi korsat Danmark väntar färjan Rödby-Puttgarden som tar 45 min. Middag intas på färjan på egen hand. Vi ankommer till vårt hotell Holiday Inn Lübeck vid ca kl 20:30.

 • Dag 2: Lübeck - Amsterdam

  Efter frukost reser vi västerut förbi Hamburg och Bremen och vi passerar den holländska gränsen vid Nieuweschans, Groningen och Leeuwarden innan vi åker över den spektakulära drygt tre mil långa Nordsjövallen "Afsluitdijk" som är en viktig del av Hollands skydd mot havet - ett riktigt exempel på holländsk marinteknik. Planer på att just här bygga en vall fanns redan på 1600-talet, men först 1932 hade man gjort slag i saken. Om tiden medger besöker vi därefter en bondgård där det finns tillfälle att inhandla ost, träskor "klompen" och andra souvenirer. Under kvällen anländer vi till Van der Valk Hotel Schiphol utanför Amsterdam, för gemensam middag. Här kommer vi att bo tre nätter.

  Lübeck - Amsterdam
 • Dag 3-4: Amsterdam - Utflykter

  Under de här dagarna händer mycket.

  Amsterdam
  Amsterdam är en otroligt fascinerande stad, byggd på omkring 90 öar. Kanalerna är tillsammans över 100 kilometer. När du vandrar omkring i staden kan du korsa vattnet på de ungefär 1 600 olika broarna och det är därför inte konstigt att Amsterdam ofta kallas för "Nordens Venedig". Vi gör en guidad båttur på stadens kanaler. Efteråt ges också tillfälle att ströva omkring på egen hand för shopping och kultur.

  Blomstertåget
  Den 20 april är det dags att stifta bekantskap med det berömda blomstertåget/karnevalen som just den här lördagen passerar genom lökodlardistriktet. Fantastisk idérikedom har format de tjusiga vagnarna, allt med miljontals blommor!

  Panorama Mesdag, Den Haag
  I Haag besöker vi fantastiska Panorama Mesdag, en panoramamålning av Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) i form av en cyklorama. Målningen är 14 meter hög och har en längd av 120 meter och åskådarna ser målningen från en plattform mitt i rummet. Här kan man tala om imponerande konst!

  Keukenhof blomsterpark - den optimala platsen för tulpan-skådning
  Den världsberömda blomsterparken Keukenhof intill staden Lisse är ett absolut ”måste”! Keukenhof är en park full av blommande lökväxter; framförallt tulpaner, men också krokus, påskliljor och hyacinter för att ta några exempel. Blomsterparken täcker en yta av 32 hektar och är en av Hollands största turistattraktioner men ca 800 000 besökare årligen under de korta månaderna de har öppet för allmänheten. Olika lökodlare har sina planteringar där och det är bara SÅÅÅ vackert. En riktig höjdpunkt på resan för alla som älskar blommor!

  På resorna mellan våra stopp dessa dagar passerar vi genom allt som man tänker sig att det klassiska holländska landskapet innehåller - överväldigande blommande fält som normalt vid den här tiden på året prunkar av alla sorters lökväxter.

  Amsterdam - Utflykter
 • Dag 5: Amsterdam - Lübeck

  Den här dagen är vi uppe särskilt tidigt för att besöka Blomsterauktionen i Aalsmeer. Ett hav av blommor ska säljas och transporteras ut över världen.

  Vi lämnar Holland för denna gången och passerar åter Bremen och Hamburg. Vi bor återigen på hotell Holiday Inn i Lübeck. Middag.

 • Dag 6: Lübeck - Hemorten

  Efter frukost är siktet inställt på färjan i Puttgarden. I mån av tid gör vi ett stopp för inköp vid en gränshandel. Sedan har vi 20 mil att åka genom Danmark. Ännu en färja från Helsingör till Helsingborg och vi fortsätter samma väg upp genom Skåne, Småland, Östergötland och Närke som vi åkte på resan söderut.

 • Resefakta

  Inkluderat i resans pris:
  Bussresa 6 dagar
  5 hotellövernattningar, del i dubbelrum
  5 frukost
  4 middag (ej dag 1)
  Färjekostnad Helsingborg - Helsingör, Rödby - Puttgarden
  Kanalbåtstur Amsterdam
  Utflykt blomstertåget
  Entré Keukenhof
  Entré Aalsmeer blomsterauktion - Royal Flora Holland Visitor Centre
  Entré Panorama Mesdag
  Bussmoms i Danmark & Tyskland


  Tillkommer:
  Enkelrumstillägg
  Övriga måltider
  Fika
  Måltidsdryck
  Ev övrig entré kostnad
  Ev tillval och utflykt.
  Ev avbeställningsskydd och reseförsäkring. Erbjuds inte av Palm & Gyll men vi rekommenderar de som inte har via hemförsäkring/kreditkort att teckna på erv.se


  Pass eller Nationellt ID-kort måste medföras på denna resa!

  Det mobiltelefon nr ni anger vid bokning skall vara nåbart under resan.

 • Parkeringsmöjlighet i Nybble utanför Örebro

  Kostnadsfri parkering finns vid Palm & Gyll för våra resenärer under resdagarna. Vägbeskrivning finns att få, eller se google maps.

  Länk för mer info: https://palmochgyll.se/pnybble

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Holiday Inn Lübeck
Detta 4-stjärniga hotell har en inomhuspool, gratis WiFi och ett eget hälso- och fitnesscenter. Hotellet har ett utmärkt läge endast 5-10 minuters promenad från Lübecks medeltida stadskärna. Rummen på...

Övernattning dag 2 - 5

Van der Valk Hotel Schiphol
Van der Valk Hotel Amsterdam Airport har 435 rum som är utrustade med TV, telefon, safety box och trådlöst internet. Efter middagen går det att ta en drink vid den öppna spisen eller i Royal bar. Hote...

Övernattning dag 5 - 6

Holiday Inn Lübeck
Detta 4-stjärniga hotell har en inomhuspool, gratis WiFi och ett eget hälso- och fitnesscenter. Hotellet har ett utmärkt läge endast 5-10 minuters promenad från Lübecks medeltida stadskärna. Rummen på...